Miért?

A Lilla születésekor elkezdett - és azóta kampányszerűen vezetett... - babanaplónk betelt. Már kinéztem a következőt - gyönyörű -, de most nem látom, mikor tudok elmenni megvenni. Viszont egyre szebben egyre érdekesebb dolgokat mond, amiket fel kell írni. Átmenetileg ide.

2011. július 4., hétfő

Jó kis könyv

Ma a bookline-ban akadt dolgunk, és Lilla is megkapta élete első igazi ismeretterjesztő könyvét, a Scolar minitől: Ilyenek vagyunk. Azért ezt választottam, mert rengeteget beszélünk arról mostanában, hogy kinek mije van, milyen testrésze, hol, embereknek, állatoknak egyaránt, és ha bármilyen testrész szóbajön, rögtön felhozza Lilkó, hogy kinek van még olyanja. (Meg azért is, mert a legkisebbeknek való többi ilyen ismeretterjesztő könyv teljesen érdektelen szerintem, vagy nem volt a boltban.)

Egy cukiságot és egy nagyon jót mondott a könyvvel kapcsolatban, amit egyébként a Károlyi kert egyik napsütötte padján olvasgattunk vagy 20 percig.
Hazafelé a buszon ült a babakocsiban.
- Kéred a könyvedet.
- Melyiket? (Mert egy Boribon is volt nálam, biztos, ami biztos.)
- Új könyvedet.
Odaadom neki. Felderül a kis arca, elmosolyodik.
- Jó kis könyv.

Aztán itthon, délutáni alvás után is lapozgatjuk, nyitogatjuk az ablakokat. Az egyiket helyen kinyitotta az ablakocskát, már csak az alatta lévő kartont kapirgálta.
- Nem lehet kinyitni.
Ez is milyen jó kis szerkezet már!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése