Miért?

A Lilla születésekor elkezdett - és azóta kampányszerűen vezetett... - babanaplónk betelt. Már kinéztem a következőt - gyönyörű -, de most nem látom, mikor tudok elmenni megvenni. Viszont egyre szebben egyre érdekesebb dolgokat mond, amiket fel kell írni. Átmenetileg ide.

2011. augusztus 3., szerda

Utolsó kórházas

- Utoljára kimegyünk a szökőkúthoz. Megnézzük a teknősbékákat. 
Így is lett, a szökőkút szélére pedig kipakoltuk az összes állatkát, amit az elmúlt nyolc napban ott találtunk. Nagy kedvvel pakolászta őket Lilkó.
- Hol vannak a teknősbékák? Ott napoznak a kövön. Neked is van teknősbékáid. 

***

A következő nem egy mondás, hanem egy kép, egy mozgókép, ami nem készült el rólunk (szerencsére), de én azért láttam, mert kívülről néztem magunkat:
Egy 27 hetes terhes nő egy 160 cm-es matraccal a kezében/hóna alatt bukdácsol a Margit körúton a tűző napon. Mellette zöld motoron szőke, gyönyörűséges és okos másféléves kislánya, meg-megállva, mosolyogva, csicseregve, kommentálva az eseményeket, de semmiképp sem hatékonyan haladva. 
- Szép matracod van. Új ágyadhoz. Kifizettük a néninek a matracot. Megyünk a játszótérre csúszdázni. Ügyesen motorozol. Nem kell babakocsi.  
Majd jön a kegyelemdöfés.
- Mama ölébe szeretnél. 
A terhes nő ha nem lenne hangszálgyulladása sem tudna érdemben válaszolni, mert a forgalmat biztos, hogy nem tudná túlordítani. Leguggol, megbeszélik, h most motorral kell jönni, irány a kocsi, ahova be kell tenni a matracot, majd a játszó. 

(Az már csak tényleg zárójeles megjegyzésem, hogy a játszón mellettünk a hintában Hóvirág ült, a padon Stefánia Karolina játszott a vadgesztenyékkel, és volt még egy-két cifra névválasztás, nadehát a Rózsadomb lábánál voltunk, szól belőlem az előítélet...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése