Miért?

A Lilla születésekor elkezdett - és azóta kampányszerűen vezetett... - babanaplónk betelt. Már kinéztem a következőt - gyönyörű -, de most nem látom, mikor tudok elmenni megvenni. Viszont egyre szebben egyre érdekesebb dolgokat mond, amiket fel kell írni. Átmenetileg ide.

2011. augusztus 31., szerda

Babababa, tunkolás, Ruben, kókuszfagyi

Teregetek, a gyerekszobából puffanás, ordítás. Lilla beszállt a babáinak fenntartott minibabakocsiba, felborult, arcra esett. Zokogás, ölelgetés, gyógypuszik osztogatása és hüppögés után felhozom a témát: kinek is szabad ülnie a babakocsiban.
- Lilkó, abba a pöttyös babakocsiba kit szoktunk ültetni? Ugye például a Bélát.
- Meg a Zsuzsit.
- Igen.
- Meg a pulcsis cicát.
- Igen, meg a macidat. Tudod, a te babakocsid a lila pillangós, a pöttyös babakocsihoz te túl nagy vagy, nem szabad beleülnöd, az nagyon kicsi neked.
- Az a baba-babakocsi.

***

Ebédelünk, rizses tonhalsali. Megfog egy Szilviát, megtörli a száját, majd leteszi az asztalra.
- Nem kell beletunkolni a Szilviát a tonhalba.

***

Megnéztünk egy videót, amin Nonó barátnőjének 3 napos újszülött öccse, Ruben van, Nonó puszilgatja. Utána este csomót kérdezett róla: Mit vacsorázik a Ruben? Mit csinál a Ruben?
Fürdés után aztán beszélgetünk, hogy most alvás jön.
- Ruben is alszik az Eszter hasában.
- Nincs már ott, már kibújt az Eszter hasából.
- Saját ágyában alszik a Ruben. 
Ennek utána fogok kérdezni :)

***

Marci ma mindenkinek hozott vacsi utánra egy finomságot, Lilkónak egy kókuszos kinderpingvit, amit még sose evett. Félbetörve megkapta, megfogta, mint egy szendvicset, iszonyú odafigyeléssel nézte.
- Van benne egy kis kókuszfagyi.
Totál lehidaltunk, nem mondtuk neki, hogy kókuszos... Az illatáról ismerte fel? A kis gourmand...

1 megjegyzés:

  1. Milyen mások a kislányok, mint a fiúk! Mirek éppen tegnap hasalt egy hatalmasat a folyosó és a konyha közötti átjáróban.Felkaptam, simogatás, puszizás, amit akarsz...kb. 10 másodperc múlva kitépte magát a karomból, ordított egy hatalmasat, majd ment tovább.Kiordította magából a fájdalmát, az én fiam egy Rambó!
    Kókuszfagyi...cuki!

    VálaszTörlés