Miért?

A Lilla születésekor elkezdett - és azóta kampányszerűen vezetett... - babanaplónk betelt. Már kinéztem a következőt - gyönyörű -, de most nem látom, mikor tudok elmenni megvenni. Viszont egyre szebben egyre érdekesebb dolgokat mond, amiket fel kell írni. Átmenetileg ide.

2013. január 10., csütörtök

Sportozás, Nóra

- Mama, most játsszuk azt, h te vagy a felnőtt és én vagyok a gyerek.

***

Képzeld, Apa, én tudok sportozni. Mert a sportozás azt jelenti, hogy szaladgálás.

***

És ha már a babanaplót hanyagolom. Norcsi 14 hónapos, ezeket tudja (a teljesség legcsekélyebb igénye nélkül):
- 2 hónapja jár, két hete rohan.
- motorozik - lassan, de a metódust már érti, és halad 
- mindenre felmászik, tervszerű a gondolkodása - fogja a sámlit, odaviszi valahova, ráál, hogy vmit elérjen vagy csak örüljön magának
- táncol, és egyáltalán: nagyon-nagyon muzikális, hangszereket imádja nagyon
- mozgásban nagyon ügyes és vakmerő, nem ismer lehetetlent, ha falakba ütközik, őrjöng. (ez az élet minden területére igaz :)
- nagyon temperamentumos, hangos, sírásban-ordításban-nevetésben-vidámságban egyaránt, nagyon intenzív
- bújós (vééégre valaki!:) - tud puszit adni kérésre, és oda is bújik, ha megkérem, meg nagyon sokszor magától, csak tankol egy picit
- hatalmas mókamester, felnéz a Lilkóra, mindent csinál utána, máris benne van minden hülyeségben, főleg, ha abban a tesvére a főkolompos, de magától is.
- mindent ért, felszólításokat, kéréseket, és már néhány kéttagú is megy (menj be a szobába és hozz ide egy könyvet, amit elolvassunk)
- beszéd: ért mindent. Nyög, visít (őrjítő), csak néhány szót mond: Apa (ha pl pittyen a kapucsengő, h megjött), hinta-palintát énekli, miközben hintáztat vmi állatot, ott (ez nagyon vicces, mert hozzá mutogat a kis görbe husi ujjával), cica, miau, búúúúú (tehénhang), valamint a hápháp és a horkolást imitáló hang is megy már. Meg persze a nem - ha pl olyan ételt nyújtok felé, amit nem kér, rázza a fejét és mondja. Ennyi. Tudom, h egyszer megtanul beszélni ő is, csak türelmetlen vagyok :)
- Elkezdték véééégre érdekelni a könyvek, egyedül nem sokat olvas, de buzgón hozza oda, amit együtt szeretne olvasni.




1 megjegyzés:

  1. :) Örömmel olvastam, hogy ő is nagyon temperamentumos és intenzíven éli meg az érzelmeit. Zoárd dettó, csak már azt hittem valami gond van vele, néha olyan ijesztően visítani, mint akit ölnek, és kiderül, hogy csak kiesett egy fontos csavar a kezéből olyan helyre, ahol nem éri el...

    VálaszTörlés